Millennium Gemeente IJsselstein richt zich op Duurzaamheid en Roemeense kinderhulp

Het Millenniumplatform IJsselstein organiseert op 10 oktober 2012 de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag wordt aandacht geschonken aan meerdere Millennium Doelen door middel van initiatieven op het gebied van duurzaamheid, maar ook op het gebied van kinderhulp.

Het Duurzaamheidseven zal plaatsvinden in het duurzaam gebouwde nieuwe Rabobank gebouw in de Poorter (Overtoom 7). Tijdens het event "Meer Waarden met Minder Energie" worden verschillende initiatieven voor een duurzamer leven gepresenteerd. De start is vanaf 19.00 uur en er is kans op mooie prijzen zoals energiebesparingadviezen en duurzame kleding van RE5. Ook zal er FairTrade koffie met duurzame koek geserveerd worden.

Als Millennium Gemeente start IJsselstein met het oog op de millenniumdoelen op 10 oktober ook een campagne voor de Roemeense kinderhulp. Deze campagne richt zich op het werven van donateurs en op hun werk voor weeskinderen. Het doel is om maar liefst 150 donateurs te werven in het jaar 2013! In datzelfde jaar komt er ook een permanente aandacht voor duurzaamheid. Zo zal er een estafette langs bedrijven en instellingen plaatsvinden en in de bibliotheek komt een permanente tentoonstelling over wat er door IJsselsteiners wordt ondernomen op het gebied van duurzaamheid en de Millenniumdoelen. Ook scholen doen hieraan mee.

Bron: RTV9