Millennium Symposium in Utrecht: een impressie

Het symposium werd geopend door levendige sprekers die hun eigen ervaringen deelden met “Team 2015”,  burgerparticipatie, overheidsparticipatie en inspirerende Millennium Gemeenten.
Best practices werden gedeeld maar ook adviezen hoe je het vooral niet moet doen. Dit zorgde voor herkenbare situaties, inspiratie en een goede kick-off van de middag.
Na de opening vonden er drie workshops plaats genaamd Inventarisatie en mobilisatie van Team 2015’, ‘Oude en nieuwe media’ en Breinstijlen.

De eerste workshop werd door Jan Peter Bogers gegeven waarin hij op een interactieve wijze de deelnemers tips gaf over hoe je, je idee vorm kunt geven, wat de mogelijkheden zijn en hoe je de juiste personen betrekt bij jouw campagne.

In de workshop ‘Oude en nieuwe media’ werden de deelnemers door Eugène van Haaren uitgedaagd kritisch te kijken naar nieuws, wat is nieuws en hoe schrijf je een pakkende titel? Zijn tips werden meteen in de praktijk gebracht door de deelnemers.
Joitske Hulsebosch ging met de deelnemers aan de slag en gaf een workshop over nieuwe media. Hoe werkt twitter en op welke wijze maak je er optimaal gebruik van? Hoe kan een facebook pagina bijdragen aan jouw campagne?

Tot slot gaf Elise Verberg een workshop ‘Breinstijlen’ waarin op een interactieve wijze ‘TeamStijl’ ontdekt werd en de kracht en het potentieel in je denken en doen, alleen en met anderen. De deelnemers gingen naar huis met concrete handvatten om hun initiatief sterker te maken.

De geslaagde en inspirerende dag werd afgesloten met waardevolle speeddate sessies met Cordaid, Wilde Ganzen, Heijs Subsidieadvies, MVO Nederland en de 1% Club.
Een unieke gelegenheid om al deze grote organisaties in één middag  te kunnen spreken. Zij hadden dan ook veel nuttige tips en gaven advies aan de deelnemers over hoe zij hun project, idee, campagne het beste kunnen vormgeven, opzetten en uitvoeren.

Kon je niet bij het symposium in Utrecht zijn? Niet getreurd! Hou onze website in de gaten, want in november worden er nog twee symposia gehouden in Breda en Assen!