160 millennium gemeenten

Moeten we doorgaan met de Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen? Aanvankelijk enthousiasme lijkt weggeëbd. Er is alom kritiek: de MDGs worden niet gehaald, ze zijn te ambitieus of niet ambitieus genoeg, onvoldoende precies omschreven, eenzijdig kwantitatief, zonder aandacht voor kwaliteit, onderlinge relaties en omgevingsvoorwaarden, er ligt geen strategie aan ten grondslag en, last but not least, er ontbreken belangrijke doelstellingen, zoals vrede en mensenrechten. Het is kritiek van deskundigen en zij hebben gelijk. Maar zij gaat voorbij aan de politieke betekenis van de MDGs. Zo schreef Jan Pronk in de Vice Versa van april. Lees het de volledige column over het belang van de Millenniumdoelen hier.

meldjeaanvdnieuwsbrief