160 millennium gemeenten

Op 31 mei zullen scholieren uit vier Millennium Gemeenten met elkaar strijden om de felbegeerde Millennium debatbokaal. Getrainde scholieren uit Deventer, Hengelo, Zwolle en Hardenberg zullen onder leiding van raadsleden in het stadstheater van Hardenberg met elkaar het debat aangaan of internationale samenwerking, de lokale overheid en de millenniumdoelen.

Deze bijeenkomst is de finale van het Werelddebat op School traject in Overijssel. De scholieren hebben in aanloop naar dit debat met elkaar en met een lokaal raadslid gedebatteerd over hun Millennium Gemeente. Zij zijn hierbij getraind door het gerenommeerde debatbureau Debatrix.

De beste debatters van deze gemeenten zullen op 31 mei de verbale degens kruisen.

meldjeaanvdnieuwsbrief