Millenniumgemeenten

160 millennium gemeenten

Foto Wereldarmoededag8

Utrecht heeft een Team 2015 en al veel succesvolle activiteiten op poten gezet!

Utrecht is sinds 2007 Millennium Gemeente. Onder leiding van Team 2015 Utrecht brengt de gemeente initiatieven op het gebied van de Millenniumdoelen in de stad samen. Op deze manier draagt Utrecht bij aan het halen van de Millenniumdoelen in 2015.  Niet alleen door te werken aan duurzaamheid en eerlijke handel in de stad zelf, maar ook door projecten wereldwijd te ondersteunen. Begin 2009 werd Utrecht uitgeroepen tot Meest Inspirerende Millennium Gemeente. En nog steeds inspireren veel organisaties in Utrecht anderen om zich in te blijven zetten voor de Millenniumdoelen.

Kijk op utrecht.millenniumgemeente.nl voor meer informatie en gebruik dit als voorbeeld! Deze website wordt door Team 2015 Utrecht slim ingezet om het publiek in Utrecht te informeren over activiteiten en behaalde resultaten. Wil jouw lokale stichting of Millenniumplatform ook zo'n website? Stuur een mail naar millenniumgemeente@vng.nl.

 

 

 

 

 

 

 • Wereld gemeenten daar draait het om!

  25-11-2015

  Heeft u de bijeenkomst op 5 november gemist? U kunt hier de speech van Marloes Borsboom teruglezen.

  Lees meer...

 • Onze ‘Global Goals gemeente campagne’ is gelanceerd!

  09-11-2015

    Op 5 november organiseerde VNG International de bijeenkomst: ‘Wereldgemeenten: daar draait het om!’. Een mooi moment om de nieuwe campagne te lanceren! De Millennium Gemeente campagne krijgt een vervolg onder de naam Global Goals gemeente campagne!

  Lees meer...

 • Duurzaamheidsweek Ten Boer

  12-10-2015

  Van 9 tot 16 oktober staat gemeente Ten Boer in het teken van duurzaamheid. Een primeur! Millenniumwerkgroep Ten Boer organiseert samen met de gemeente verschillende activiteiten die de inwonders van de gemeente laten nadenken over de houdbaarheid van de planeet en de eigen mogelijkheden om onder andere duurzamer te consumeren.

  Lees meer...

 al het nieuws >>


Agenda

Uitgelicht

Rode knop copy

Volg ons op Facebook en Twitter

Nieuwsbrief

meldjeaanvdnieuwsbrief

Volg onze campagne op Twitter

   

twitterIcon

Duurzaamheidsmeter button