Millenniumgemeenten

160 millennium gemeenten

Foto Wereldarmoededag8

Utrecht heeft een Team 2015 en al veel succesvolle activiteiten op poten gezet!

Utrecht is sinds 2007 Millennium Gemeente. Onder leiding van Team 2015 Utrecht brengt de gemeente initiatieven op het gebied van de Millenniumdoelen in de stad samen. Op deze manier draagt Utrecht bij aan het halen van de Millenniumdoelen in 2015.  Niet alleen door te werken aan duurzaamheid en eerlijke handel in de stad zelf, maar ook door projecten wereldwijd te ondersteunen. Begin 2009 werd Utrecht uitgeroepen tot Meest Inspirerende Millennium Gemeente. En nog steeds inspireren veel organisaties in Utrecht anderen om zich in te blijven zetten voor de Millenniumdoelen.

Kijk op utrecht.millenniumgemeente.nl voor meer informatie en gebruik dit als voorbeeld! Deze website wordt door Team 2015 Utrecht slim ingezet om het publiek in Utrecht te informeren over activiteiten en behaalde resultaten. Wil jouw lokale stichting of Millenniumplatform ook zo'n website? Stuur een mail naar millenniumgemeente@vng.nl.

 

 

 

 

 

 

 • Het is zover! De Sustainable Development Goals zijn aangenomen

  28-09-2015

  Na drie jaar onderhandelen en consulteren is het dan nu zover. De Global Goals, zoals ze in de campagne van de Verenigde Naties zijn gaan heten, zijn afgelopen vrijdag (25 september) officieel aangenomen tijdens de drie dagen durende Sustainable Development Summit van de VN in New York. Hierbij was een recordaantal wereldleiders aanwezig waaronder president Obama, president Poetin en bondskanselier Merkel.

  Lees meer...

 • Utrecht kijkt terug op een geslaagd festival!

  30-09-2015

  Afgelopen weekend vond in Utrecht Festival Hier&Daar plaats terwijl in New York de nieuwe Sustainable Development Goals ondertekend werden. Het einde van de VN Millenniumdoelen is in zicht en de nieuwe doelen staan voor de deur. Reden voor Utrecht om stil te staan bij de initiatieven die de afgelopen jaren in eigen stad hebben gewerkt aan een betere wereld.

  Lees meer...

 • IJlst maakt zich klaar voor het 2015Festival

  01-09-2015

  Op 5 september vindt het 2015Festival voor de allerlaatste keer plaats. Een uniek festival dat voor het elfde jaar georganiseerd wordt door een grote groep vrijwilligers uit het Friese elfstedenstadje IJlst. Zij vieren op grootse wijze de behaalde resultaten van de Millenniumdoelen, die dit jaar aflopen.

  Lees meer...

 al het nieuws >>


Agenda

Uitgelicht

Rode knop copy

Volg ons op Facebook en Twitter

Nieuwsbrief

meldjeaanvdnieuwsbrief

Volg onze campagne op Twitter

 

twitterIcon

Duurzaamheidsmeter button