Millenniumgemeenten

160 millennium gemeenten

Upload Your World

 

 Een creatieve workshop voor jouw school of jongerencentrum!

Foto Wereldarmoededag8

Utrecht heeft een Team 2015 en al veel succesvolle activiteiten op poten gezet!

Utrecht is sinds 2007 Millennium Gemeente. Onder leiding van Team 2015 Utrecht brengt de gemeente initiatieven op het gebied van de Millenniumdoelen in de stad samen. Op deze manier draagt Utrecht bij aan het halen van de Millenniumdoelen in 2015.  Niet alleen door te werken aan duurzaamheid en eerlijke handel in de stad zelf, maar ook door projecten wereldwijd te ondersteunen. Begin 2009 werd Utrecht uitgeroepen tot Meest Inspirerende Millennium Gemeente. En nog steeds inspireren veel organisaties in Utrecht anderen om zich in te blijven zetten voor de Millenniumdoelen.

Kijk op utrecht.millenniumgemeente.nl voor meer informatie en gebruik dit als voorbeeld! Deze website wordt door Team 2015 Utrecht slim ingezet om het publiek in Utrecht te informeren over activiteiten en behaalde resultaten. Wil jouw lokale stichting of Millenniumplatform ook zo'n website? Stuur een mail naar millenniumgemeente@vng.nl.

 

 

 

 

 

 

 • Artikel 7Days WVHJ2015

  26-03-2015

  Ook 7Days is enthousiast over de Wereldverbeteraar van het Jaar 2015-verkiezing. Ze hebben een artikel geplaatst waarin ze tips geven over waar je plan volgens hen aan zou moeten voldoen om een reis naar Malawi en meer te kunnen winnen! 7Days is een weekkrant voor jongeren met nieuws, achtergrondverhalen, verhalen over games, muziek en meer. Lees hun tips en geef je op!

  Lees meer...

 • Mis het niet en schrijf je voor 1 april in voor de Wereldverbeteraar van het Jaar 2015!

  18-03-2015

  Ben jij scholier en wil jij je inzetten voor het behalen van de Millenniumdoelen? Dan heb je nog tot 1 april om je in te schrijven voor de Wereldverbeteraar van het Jaar 2015! De winnaar wint een reis naar Malawi met Worldmapping en een geldbedrag om zijn of haar initiatief te verwezelijken. Aanmelden kan op www.wereldverbeteraarvanhetjaar.nl. Dus aarzel niet en doe mee!

  Lees meer...

 • Schrijf je nu in voor seminar 'Think Global, Act Local!'

  10-03-2015

  Op 30 april organiseert VNG International in het kader van de Millennium Gemeente campagne een seminar: ‘Think Global, Act Local!’. Deze seminar is gericht op raadsleden, bestuurders en inwoners van Nederlandse gemeenten. Het evenement blikt terug op de successen van de Millennium Gemeente campagne, en kijkt vooruit naar de toekomst en de nieuwe wereldwijde doelen; de Sustainable Development Goals. Het seminar vindt plaats in Utrecht en duurt van 13-16 uur. Deelname is gratis, registratie is wel verplicht. Hoofdspreker: Jan Terlouw.

  Lees meer...

 al het nieuws >>


Agenda

 • 20 maart: Fairtrade Moederdag Boxtel

  Op 20 maart organiseert de Fairtrade Werkgroep Boxtel 'Fairtrade Moederdag Boxtel'. Zij nodigen mensen uit om met hen Fairtrade Moederdagtaarten te komen maken onder leiding van een deskundige bakker. In een grote feesttent zal onder het genot van een Fairtrade kopje koffie of thee uitleg over Fairtrade gegeven worden en kan men aan de slag met de taarten. De Wereldwinkel is aanwezig met Fairtrade Moederdagcadeau's en het Wereldkoor omlijst het geheel met muziek uit alle werelddelen, ingebracht door eigen leden.

  Lees meer...

 • 28 maart: Actie Mondiaal Platform Venray Voedselbank

  Op 28 organiseert het Mondiaal Platform Venray een actie voor de Voedselbank door in een aantal supermarkten een kraam te plaatsen en winkelend publiek aan te spreken. Ze delen flyers uit en vragen een bijdrage voor de Voedselbank. Zij vragen hiermee aandacht voor armoede in Venray en leggen een verbinding met armoede in ontwikkelingslanden.

  Lees meer...

 • 28-29 maart: Duurzaam Lenteweekend Wageningen

  In het weekend van 28-29 maart organiseert de Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) het Duurzaam Lenteweekend. Tijdens het weekend worden op zowel zaterdag als zondag activiteiten georganiseerd met een duurzaam thema. Zo is er een duurzame modeshow en is er voor studenten een kledingruilbeurs. Voor kinderen is er een speciaal pimpcafé waar zij hun eigen meegebrachte oude kledingstuk onder begeleiding van kunstenaars weer mooi kunnen maken, zodat het opnieuw gedragen kan worden. Tenslotte wordt tijdens dit weekendde online versie van de Eerlijk Winkelen-route voor Wageningen gelanceerd.

  Lees meer...

Uitgelicht

Rode knop copy

Volg ons op Facebook en Twitter

Millennium Raadsleden

 • Inge Vianen

  Inge Vianen

  "Problemen elders op de wereld hangen nauw samen met hoe wij ons leven hier inrichten." Inge Vianen Gemeente Den Haag

  Lees meer...

 • Michael Yap

  Michael Yap

  "De Kennis zit vaak bij de lokale gemeenschap. Zowel hier als in het buitenland" Michael Yap (PvdA)Gemeente Roosendaal

  Lees meer...

 • Roxanne van Wunnik

  Roxanne van Wunnik

    "We zijn allemaal verantwoordelijk voor het grote geheel, waarbij iedere kleine bijdrage bij elkaar opgeteld bergen kan verzetten." Roxanne van Wunnik Gemeente Maastricht

  Lees meer...

Millennium Gemeente Campagne op Twitter

 

twitterIcon

Duurzaamheidsmeter button