Millenniumgemeenten

160 millennium gemeenten

Upload Your World

 

 Een creatieve workshop voor jouw school of jongerencentrum!

 

mdglogos

Heb je een leuk initiatief maar geen budget om een succesvolle activiteit te organiseren?

VNG International ondersteunt lokale activiteiten. Vraag financiering aan!

Heb je een leuk initiatief maar geen budget om een succesvolle activiteit te organiseren? Organiseer jij gastlessen op school over armoede en honger, een veiling voor een goed (Millennium)doel, workshops over duurzaamheid of een informatieavond over Fairtrade, maar heb je niet genoeg budget?

In het kader van de Millennium Gemeente campagne heeft VNG International een cofinancieringfonds voor lokale initiatieven. Dit fonds is breed inzetbaar voor activiteiten georganiseerd door stichtingen, organisaties, scholen, ambtenaren, raadsleden en andere initiatiefnemers uit Millennium Gemeenten of gemeenten met de ambitie om zich in te zetten voor de Millenniumdoelen. 

Hoe werkt het?

Enthousiastelingen (vertegenwoordigd door een rechtspersoon) kunnen zich aanmelden voor een bedrag van maximaal €1000,-. De activiteit die zij wensen te organiseren moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, welke beschreven worden in het Aanmeldingsformulier en de Algemene Voorwaarden. Uiteraard is VNG International behulpzaam bij het opstellen van geschikte activiteiten, aarzel niet om hierover contact op te nemen!

Aanmelden

Aanmelden is momenteel mogelijk tot 30 oktober 2014. Het aanmeldingsformulier kan je opsturen naar jurjen.dewaal@vng.nl. VNG International beoordeelt binnen 10 werkdagen of de ingediende voorstellen geschikt zijn voor financiering. Wanneer een verzoek goedgekeurd wordt, dient een overeenkomst getekend te worden tussen VNG International en de organisatie, vertegenwoordigd door een rechtspersoon (bijvoorbeeld de gemeente of een stichting). Op deze overeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden Cofinanciering Millennium Gemeente Activiteiten van toepassing. De activiteit dient voor 31 december 2014 plaats te vinden. 

Klik hier voor het Aanmeldingsformulier.

Klik hier om de Algemene Voorwaarden te bekijken.

Klik hier voor het Format Declaratieformulier.

Nog geen Millennium Gemeente?

Een niet-Millennium Gemeente kan zich met het oog op de cofinanciering uitroepen tot Millennium Gemeente, maar moet hierbij aan aanvullende voorwaarden voldoen. Zie hiervoor de Algemene Voorwaarden Cofinanciering Millennium Gemeente Activiteiten, artikel 2.

Vragen over de aanmeldingsprocedure of advies nodig over activiteiten? Neem contact op met jurjen.dewaal@vng.nl.  

 • Artikel 7Days WVHJ2015

  26-03-2015

  Ook 7Days is enthousiast over de Wereldverbeteraar van het Jaar 2015-verkiezing. Ze hebben een artikel geplaatst waarin ze tips geven over waar je plan volgens hen aan zou moeten voldoen om een reis naar Malawi en meer te kunnen winnen! 7Days is een weekkrant voor jongeren met nieuws, achtergrondverhalen, verhalen over games, muziek en meer. Lees hun tips en geef je op!

  Lees meer...

 • Mis het niet en schrijf je voor 1 april in voor de Wereldverbeteraar van het Jaar 2015!

  18-03-2015

  Ben jij scholier en wil jij je inzetten voor het behalen van de Millenniumdoelen? Dan heb je nog tot 1 april om je in te schrijven voor de Wereldverbeteraar van het Jaar 2015! De winnaar wint een reis naar Malawi met Worldmapping en een geldbedrag om zijn of haar initiatief te verwezelijken. Aanmelden kan op www.wereldverbeteraarvanhetjaar.nl. Dus aarzel niet en doe mee!

  Lees meer...

 • Schrijf je nu in voor seminar 'Think Global, Act Local!'

  10-03-2015

  Op 30 april organiseert VNG International in het kader van de Millennium Gemeente campagne een seminar: ‘Think Global, Act Local!’. Deze seminar is gericht op raadsleden, bestuurders en inwoners van Nederlandse gemeenten. Het evenement blikt terug op de successen van de Millennium Gemeente campagne, en kijkt vooruit naar de toekomst en de nieuwe wereldwijde doelen; de Sustainable Development Goals. Het seminar vindt plaats in Utrecht en duurt van 13-16 uur. Deelname is gratis, registratie is wel verplicht. Hoofdspreker: Jan Terlouw.

  Lees meer...

 al het nieuws >>


Agenda

 • 4 april: Open dag SOKPO Amersfoort

  Het doel van deze dag is om mensen te laten proeven van Afrikaanse en Ghanese cultuur en om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de activiteiten van Stichting SOKPO. Er wordt een kunstveiling georganiseerd, er zijn marktkraampjes met Afrikaanse spullen en eten, optredens met zang en dans, een lezing over Ghana en uitleg over welke projecten SOKPO uitvoert, hoe en waarom. De dag wordt geopend door wethouder Bertien Houwing.

  Lees meer...

 • 10-12 april: Masterclass Young & Fair in Utrecht

  De Masterclass Young & Fair zal jong volwassenen een weekend lang bij elkaar brengen om geïnspireerd, gemotiveerd en geactiveerd te worden om na te denken over duurzame ontwikkeling en fair trade. De jongeren kunnen kiezen uit drie thema's om zich in te verdiepen tijdens het weekend.

  Lees meer...

 • 11 april: Informatie- en actiebijeenkomst armoede MOS Meerssen

  Informatie- en actiebijeenkomst met als thema Armoede daar en hier; Samenhang in mondiale wereld.

  Lees meer...

Uitgelicht

Rode knop copy

Volg ons op Facebook en Twitter

Millennium Raadsleden

 • Inge Vianen

  Inge Vianen

  "Problemen elders op de wereld hangen nauw samen met hoe wij ons leven hier inrichten." Inge Vianen Gemeente Den Haag

  Lees meer...

 • Michael Yap

  Michael Yap

  "De Kennis zit vaak bij de lokale gemeenschap. Zowel hier als in het buitenland" Michael Yap (PvdA)Gemeente Roosendaal

  Lees meer...

 • Roxanne van Wunnik

  Roxanne van Wunnik

    "We zijn allemaal verantwoordelijk voor het grote geheel, waarbij iedere kleine bijdrage bij elkaar opgeteld bergen kan verzetten." Roxanne van Wunnik Gemeente Maastricht

  Lees meer...

Millennium Gemeente Campagne op Twitter

 

twitterIcon

Duurzaamheidsmeter button