Millenniumgemeenten

160 millennium gemeenten

Upload Your World

 

 Een creatieve workshop voor jouw school of jongerencentrum!

 Logo Fairtrade Gemeente

Het behalen van de titel Fairtrade Gemeente is een mooie missie voor een Millennium Gemeente

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat een gemeente bijzonder veel aandacht besteedt aan fairtrade. Van bedrijven tot het café om de hoek van school tot sportkantine, in supermarkt en kledingzaak. Om de titel te kunnen behalen moet een gemeente voldoen aan meerdere campagnecriteria. Het realiseren van deze criteria is een uitdaging voor een Team 2015.

Kijk voor meer informatie op: www.fairtradegemeenten.nl

 • Seminar een geslaagd evenement en Britt Wereldverbeteraar van het Jaar 2015

  01-05-2015

  Op 30 april vonden twee evenementen plaats in het kader van de Millennium Gemeente campagne in Utrecht. Tijdens het seminar 'Think Global, Act Local!' werd teruggeblikt naar de successen van de Millennium Gemeente campagne tot nu toe en werd vooruitgekeken naar de toekomst met de Sustainable Development Goals. Tijdens de finale van de Wereldverbeteraar van het Jaar 2015 werd Britt van Berkel als winnaar verkozen.

  Lees meer...

 • Finalisten Wereldverbeteraar van het Jaar 2015 bekend!

  21-04-2015

  Vandaag zijn de finalisten van de wedstrijd Wereldverbeteraar van het Jaar bekend gemaakt! Donderdag 30 april strijden finalisten Eline (15) en Sanne (16) van het initiatief SOEP: Scheid Oceanen en Plastic, Britt (16) van Stichting Britt Helpt en Jesse (11) en Guido (10) van het initiatief Duurzaamheid, tijdens de finalebijeenkomst om de titel Wereldverbeteraar van het Jaar. Tot de finale moeten ze zoveel mogelijk stemmen werven via de website van Wereldverbeteraar van het Jaar 2015. De winnaar wint een geldprijs om zijn of haar initiatief te verwezenlijken en een mooie reis naar Malawi.

  Lees meer...

 • Seminar 'Think Global, Act Local!' Nieuwe spreker bekend: Hanna Makoba, Burgemeester Camdeboo (Zuid-Afrika)

  14-04-2015

  We zijn verheugd aan te mogen kondigen dat de laatste plenaire spreker bekend is: burgemeester Hanna Makoba van de gemeente Camdeboo. Sinds 2011 staat zij als burgemeester aan het hoofd van de Zuid-Afrikaanse gemeente, 700 kilometer ten oosten van Kaapstad. Hoewel Camdeboo meerdere malen de prijs heeft gewonnen voor beste gemeente van het land, worstelt ze ook nog steeds met grote problemen. Zo heeft de gemeente, net zoals vele middelgrote Zuid-Afrikaanse steden, moeite om kwaliteitsvolle huisvesting aan te bieden aan gezinnen voor wie de stap naar de particuliere markt te groot is, maar ook te vermogend zijn voor gratis huisvesting door de overheid. In de plenaire sessie vertelt Makoba hoe lokale overheden hun rol kunnen invullen om uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkelingen aan te gaan, en er oplossingen voor te bedenken.

  Lees meer...

 al het nieuws >>


Agenda

Uitgelicht

Rode knop copy

Volg ons op Facebook en Twitter

Millennium Raadsleden

 • Inge Vianen

  Inge Vianen

  "Problemen elders op de wereld hangen nauw samen met hoe wij ons leven hier inrichten." Inge Vianen Gemeente Den Haag

  Lees meer...

 • Michael Yap

  Michael Yap

  "De Kennis zit vaak bij de lokale gemeenschap. Zowel hier als in het buitenland" Michael Yap (PvdA)Gemeente Roosendaal

  Lees meer...

 • Roxanne van Wunnik

  Roxanne van Wunnik

    "We zijn allemaal verantwoordelijk voor het grote geheel, waarbij iedere kleine bijdrage bij elkaar opgeteld bergen kan verzetten." Roxanne van Wunnik Gemeente Maastricht

  Lees meer...

Nieuwsbrief

meldjeaanvdnieuwsbrief

Millennium Gemeente Campagne op Twitter

 

twitterIcon

Duurzaamheidsmeter button