Millenniumgemeenten

160 millennium gemeenten

 Logo Fairtrade Gemeente

Het behalen van de titel Fairtrade Gemeente is een mooie missie voor een Millennium Gemeente

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat een gemeente bijzonder veel aandacht besteedt aan fairtrade. Van bedrijven tot het café om de hoek van school tot sportkantine, in supermarkt en kledingzaak. Om de titel te kunnen behalen moet een gemeente voldoen aan meerdere campagnecriteria. Het realiseren van deze criteria is een uitdaging voor een Team 2015.

Kijk voor meer informatie op: www.fairtradegemeenten.nl

 • Het is zover! De Sustainable Development Goals zijn aangenomen

  28-09-2015

  Na drie jaar onderhandelen en consulteren is het dan nu zover. De Global Goals, zoals ze in de campagne van de Verenigde Naties zijn gaan heten, zijn afgelopen vrijdag (25 september) officieel aangenomen tijdens de drie dagen durende Sustainable Development Summit van de VN in New York. Hierbij was een recordaantal wereldleiders aanwezig waaronder president Obama, president Poetin en bondskanselier Merkel.

  Lees meer...

 • Utrecht kijkt terug op een geslaagd festival!

  30-09-2015

  Afgelopen weekend vond in Utrecht Festival Hier&Daar plaats terwijl in New York de nieuwe Sustainable Development Goals ondertekend werden. Het einde van de VN Millenniumdoelen is in zicht en de nieuwe doelen staan voor de deur. Reden voor Utrecht om stil te staan bij de initiatieven die de afgelopen jaren in eigen stad hebben gewerkt aan een betere wereld.

  Lees meer...

 • IJlst maakt zich klaar voor het 2015Festival

  01-09-2015

  Op 5 september vindt het 2015Festival voor de allerlaatste keer plaats. Een uniek festival dat voor het elfde jaar georganiseerd wordt door een grote groep vrijwilligers uit het Friese elfstedenstadje IJlst. Zij vieren op grootse wijze de behaalde resultaten van de Millenniumdoelen, die dit jaar aflopen.

  Lees meer...

 al het nieuws >>


Agenda

Uitgelicht

Rode knop copy

Volg ons op Facebook en Twitter

Nieuwsbrief

meldjeaanvdnieuwsbrief

Volg onze campagne op Twitter

 

twitterIcon

Duurzaamheidsmeter button