Millenniumgemeenten

160millennium gemeenten Google map

Upload Your World

 

 Een creatieve workshop voor jouw school of jongerencentrum!

De Millennium Gemeente campagne

Actiebijeenkomst Landgraaf 2

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat Millennium Gemeenten uit de buurt zoal ondernemen? En wil jij jouw succesverhalen en valkuilen delen?

De Millennium Gemeente campagne; voor de ene gemeente een doorslaand succes, voor de ander nog 'abracadabra'. De ene gemeente heeft een Team 2015 en is al jaren actief bezig met de doelstellingen, de ander moet nog starten.

Samen zetten we ons in voor een betere wereld. Maar hoe organiseren we de campagne precies? Wat werkt? Hoe houden we de kosten en de te investeren tijd laag? En hoe zorgen we er voor dat het wiel niet overal opnieuw uitgevonden wordt? Hoe doen andere gemeenten dit en wat zijn de succesfactoren?

Ben jij ook nieuwsgierig hoe je samen slim kunt werken? Hoe je het beste zoveel mogelijk mensen in beweging krijgt en hoe je naamsbekendheid kan creëren? Hoe laat je de som der delen groter worden binnen jouw lokale Millennium Gemeente campagne? En wil jij jouw succesverhalen en geijkte valkuilen delen met andere gemeenten?

2015 nadert snel en het is tijd om een flinke boost te geven aan de Millennium Gemeente campagne! Daarom organiseert het Millennium Gemeente Campagne Team van VNG International Regionale Actiebijeenkomsten. Samen met betrokkenen uit buurgemeenten delen we kennis, kunde en inspiratie. Je verlaat de bijeenkomst met een rugzak vol ideeën, tips en contacten. De sessie wordt professioneel begeleid door Operatie Frisse Peper.

Dit jaar waren er Regionale Actiebijeenkomsten in de volgende regio's:

-Afgelopen: Midden- en Zuid-Limburg (Landgraaf, 18 februari)

-Afgelopen: Zeeland/West-Brabant/Zuid-Holland (Roosendaal, 11 maart)

-Afgelopen: Noord-Holland/West-Friesland (Heerhugowaard, 18 maart)

-Afgelopen: Midden Nederland (Stichtse Vecht, 1 april)

-Afgelopen: Drenthe/Overijssel (Hoogeveen, 8 april)

-Afgelopen: Oost-Brabant/Noord-Limburg (Deurne, 15 april)

Neem voor vragen en/of opmerkingen over de Regionale Actiebijeenkomsten contact op met hilde.pijnenburg@vng.nl

 • VN heeft tussentijds rapport over Millenniumdoelen gepubliceerd

  09-07-2014

  Op 8 juli 2014 publiceerden de Verenigde Naties een voortgangsrapport over de Millenniumdoelen. Het rapport laat op veel punten vooruitgang zien, maar maakt duidelijk dat er nog heel wat moet gebeuren om de doelstellingen te halen in 2015.

  Lees meer...

 • Inspiratie uit Het Bildt: De Millenniumrubriek

  08-07-2014

  Het Bildt vraagt in de "Millenniumrubriek" aandacht voor lokale bedrijven die zich inzetten voor de Millenniumdoelen. Een leuke manier om inwoners op de hoogte te houden van de verschillende initiatieven in de Millennium Gemeente!

  Lees meer...

 • Festival Mundial groot succes

  07-07-2014

  Switch kijkt terug op een zeer geslaagde presentatie bij Festival Mundial. Op de Urban Farm zijn bijna 1.000 sprinkhanen uitgedeeld en zo'n 500 mensen gingen op de foto met een reuzensprinkhaan. Op deze manier vroeg Switch aandacht voor onze (overvloedige) vleesconsumptie en het wereldvoedselvraagstuk.

  Lees meer...

 al het nieuws >>


Agenda

 • Millennium Gemeenten gezocht voor Wereldarmoededag 2014

  VNG International biedt net als vorig jaar aan Millennium Gemeenten gratis ondersteuning en materialen om de publieksactie Wereldarmoededag uit te voeren op 17 oktober. Wil jij een ludieke actie organiseren bij jou in de buurt? Lees verder voor meer informatie!

  Lees meer...

 • 17 juli: SISABplus bijeenkomst

  Op deze avond zal op deze ingewikkelde geschiedenis worden ingegaan en zal worden uitgelegd waarom juist de Molukkers een specifieke groep is die vanuit het voormalige Nederlands Indië naar Nederland is gekomen. Tevens zal worden stilgestaan bij de ervaringen en belevenissen van de Molukkers in Nederland met bijzondere aandacht voor Stichtse Vecht. Deze avond is mede een aanloop naar de festiviteiten die de Molukse gemeenschap in het najaar organiseert in het kader van 50 jaar ervaringen in Nederland.

  Lees meer...

 • 26 juli: Fair Fashion, Do It Yourself

  In het Humanity House kan je oude kleding nieuw leven in blazen. Hip en ook nog verantwoord!

  Lees meer...

Uitgelicht

Rode knop copy

Volg ons op Facebook en Twitter

Millennium Raadsleden

 • Inge Vianen

  Inge Vianen

  "Problemen elders op de wereld hangen nauw samen met hoe wij ons leven hier inrichten." Inge Vianen Gemeente Den Haag

  Lees meer...

 • Michael Yap

  Michael Yap

  "De Kennis zit vaak bij de lokale gemeenschap. Zowel hier als in het buitenland" Michael Yap (PvdA)Gemeente Roosendaal

  Lees meer...

 • Roxanne van Wunnik

  Roxanne van Wunnik

    "We zijn allemaal verantwoordelijk voor het grote geheel, waarbij iedere kleine bijdrage bij elkaar opgeteld bergen kan verzetten." Roxanne van Wunnik Gemeente Maastricht

  Lees meer...

Millennium Gemeente Campagne op Twitter

 

twitterIcon

Duurzaamheidsmeter button