Millenniumgemeenten

160millennium gemeenten Google map

Upload Your World

 

 Een creatieve workshop voor jouw school of jongerencentrum!

De Millennium Gemeente campagne

Actiebijeenkomst Landgraaf 2

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat Millennium Gemeenten uit de buurt zoal ondernemen? En wil jij jouw succesverhalen en valkuilen delen?

De Millennium Gemeente campagne; voor de ene gemeente een doorslaand succes, voor de ander nog 'abracadabra'. De ene gemeente heeft een Team 2015 en is al jaren actief bezig met de doelstellingen, de ander moet nog starten.

Samen zetten we ons in voor een betere wereld. Maar hoe organiseren we de campagne precies? Wat werkt? Hoe houden we de kosten en de te investeren tijd laag? En hoe zorgen we er voor dat het wiel niet overal opnieuw uitgevonden wordt? Hoe doen andere gemeenten dit en wat zijn de succesfactoren?

Ben jij ook nieuwsgierig hoe je samen slim kunt werken? Hoe je het beste zoveel mogelijk mensen in beweging krijgt en hoe je naamsbekendheid kan creëren? Hoe laat je de som der delen groter worden binnen jouw lokale Millennium Gemeente campagne? En wil jij jouw succesverhalen en geijkte valkuilen delen met andere gemeenten?

2015 nadert snel en het is tijd om een flinke boost te geven aan de Millennium Gemeente campagne! Daarom organiseert het Millennium Gemeente Campagne Team van VNG International Regionale Actiebijeenkomsten. Samen met betrokkenen uit buurgemeenten delen we kennis, kunde en inspiratie. Je verlaat de bijeenkomst met een rugzak vol ideeën, tips en contacten. De sessie wordt professioneel begeleid door Operatie Frisse Peper.

Dit jaar waren er Regionale Actiebijeenkomsten in de volgende regio's:

-Afgelopen: Midden- en Zuid-Limburg (Landgraaf, 18 februari)

-Afgelopen: Zeeland/West-Brabant/Zuid-Holland (Roosendaal, 11 maart)

-Afgelopen: Noord-Holland/West-Friesland (Heerhugowaard, 18 maart)

-Afgelopen: Midden Nederland (Stichtse Vecht, 1 april)

-Afgelopen: Drenthe/Overijssel (Hoogeveen, 8 april)

-Afgelopen: Oost-Brabant/Noord-Limburg (Deurne, 15 april)

Neem voor vragen en/of opmerkingen over de Regionale Actiebijeenkomsten contact op met hilde.pijnenburg@vng.nl

 • Denk mee over de toekomst

  29-09-2014

  De Millenniumdoelen lopen tot en met 2015. Daarna worden ze opgevolgd door de Sustainable Development Goals (Duurzame ontwikkelingsdoelen). Wat zijn hiervan de implicaties voor de Millennium Gemeente campagne? De komende maanden zal het campagneteam van VNG International een grote consultatie houden met zoveel mogelijk betrokkenen bij de campagne. Wil je meedenken? Vul dan eerst deze korte enquête in https://nl.surveymonkey.com/s/post_2015. Alvast heel erg bedankt. Meer weten? Blijf ons via de website, facebook en twitter volgen of geef je op voor de nieuwsbrief.

  Lees meer...

 • Fairtrade Arnhem organiseert actie “Bridge to Fair”

  24-09-2014

  Op 14 september tijdens de Bridge to Bridge loop organiseerde Fairtrade Arnhem de actie ‘Bridge to Fair’ op de markt. Arnhemse organisaties en bedrijven konden hier een product of dienst aanbieden in ruil voor een onbekend tegenbod. Fairtrade Arnhem wil hiermee de Arnhemse deeleconomie bevorderen en organisaties en bedrijven tegelijk de kans bieden hun product of dienst te promoten via hun netwerk.

  Lees meer...

 • Millennium-Next zorgt voor bewustwording nieuwe Millenniumdoelen in Zwolle

  24-09-2014

  Op 18 september kwamen in Zwolle alle organisaties die te maken hebben met Millenniumdoelen en de strijd voor een betere en rechtvaardige wereld, bijeen in het Stedelijk Museum om te praten over de nieuwe Millleniumdoelen. De gemeente Zwolle ondersteunt de doelen die de Verenigde Naties opstelt voor het jaar 2030 en Wethouder Filip van As gaf dan ook de aftrap van de Millennium-Next bijeenkomst.

  Lees meer...

 al het nieuws >>


Agenda

 • Netwerkbijeenkomst Millennium-Next

  Werkgroep Zwolle Millenniumstad organiseert op 18 september 2014 een netwerkbijeenkomst in het Stedelijk Museum Zwolle! Kom luisteren en meepraten over projecten, nieuwe 2030-doelen, ontwikkelingen en kansen. Samen met particuliere initiatieven, scholen, bedrijven, stichtingen, beleidsmakers en politici die zich inzetten voor de millenniumdoelen en de strijdvoor een betere rechtvaardige wereld.

  Lees meer...

 • SISABplus bijeenkomst Projecten in Ghana: ervaringen van jongeren

   Sinds een aantal jaren neemt het aantal jongeren dat actief deelneemt aan projecten in ontwikkelingslanden toe.  Er zijn momenteel verschillende organisaties die reizen organiseren om ter plaatse werkzaamheden te verrichten; vaak  zijn dit bouwprojecten en/of activiteiten voor scholing. Deelnemers moeten zelf hun reiskosten betalen en daarnaast ook nog een bijdrage leveren aan het project. Tijdens de komende bijeenkomst zullen een aantal jongeren over hun ervaringen opgedaan  in Ghana vertellen.

  Lees meer...

 • 6 september: 2015FESTIVAL

  Tiende Millenniumfestival (2015FESTIVAL) in IJlst start met goed nieuws over de Millenniumdoelen.

  Lees meer...

Uitgelicht

Rode knop copy

Volg ons op Facebook en Twitter

Millennium Raadsleden

 • Inge Vianen

  Inge Vianen

  "Problemen elders op de wereld hangen nauw samen met hoe wij ons leven hier inrichten." Inge Vianen Gemeente Den Haag

  Lees meer...

 • Michael Yap

  Michael Yap

  "De Kennis zit vaak bij de lokale gemeenschap. Zowel hier als in het buitenland" Michael Yap (PvdA)Gemeente Roosendaal

  Lees meer...

 • Roxanne van Wunnik

  Roxanne van Wunnik

    "We zijn allemaal verantwoordelijk voor het grote geheel, waarbij iedere kleine bijdrage bij elkaar opgeteld bergen kan verzetten." Roxanne van Wunnik Gemeente Maastricht

  Lees meer...

Millennium Gemeente Campagne op Twitter

 

twitterIcon

Duurzaamheidsmeter button