Millenniumgemeenten

160 millennium gemeenten

Upload Your World

 

 Een creatieve workshop voor jouw school of jongerencentrum!

Actiebijeenkomst Landgraaf 2

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat Millennium Gemeenten uit de buurt zoal ondernemen? En wil jij jouw succesverhalen en valkuilen delen?

De Millennium Gemeente campagne; voor de ene gemeente een doorslaand succes, voor de ander nog 'abracadabra'. De ene gemeente heeft een Team 2015 en is al jaren actief bezig met de doelstellingen, de ander moet nog starten.

Samen zetten we ons in voor een betere wereld. Maar hoe organiseren we de campagne precies? Wat werkt? Hoe houden we de kosten en de te investeren tijd laag? En hoe zorgen we er voor dat het wiel niet overal opnieuw uitgevonden wordt? Hoe doen andere gemeenten dit en wat zijn de succesfactoren?

Ben jij ook nieuwsgierig hoe je samen slim kunt werken? Hoe je het beste zoveel mogelijk mensen in beweging krijgt en hoe je naamsbekendheid kan creëren? Hoe laat je de som der delen groter worden binnen jouw lokale Millennium Gemeente campagne? En wil jij jouw succesverhalen en geijkte valkuilen delen met andere gemeenten?

2015 nadert snel en het is tijd om een flinke boost te geven aan de Millennium Gemeente campagne! Daarom organiseert het Millennium Gemeente Campagne Team van VNG International Regionale Actiebijeenkomsten. Samen met betrokkenen uit buurgemeenten delen we kennis, kunde en inspiratie. Je verlaat de bijeenkomst met een rugzak vol ideeën, tips en contacten. De sessie wordt professioneel begeleid door Operatie Frisse Peper.

Dit jaar waren er Regionale Actiebijeenkomsten in de volgende regio's:

-Afgelopen: Midden- en Zuid-Limburg (Landgraaf, 18 februari)

-Afgelopen: Zeeland/West-Brabant/Zuid-Holland (Roosendaal, 11 maart)

-Afgelopen: Noord-Holland/West-Friesland (Heerhugowaard, 18 maart)

-Afgelopen: Midden Nederland (Stichtse Vecht, 1 april)

-Afgelopen: Drenthe/Overijssel (Hoogeveen, 8 april)

-Afgelopen: Oost-Brabant/Noord-Limburg (Deurne, 15 april)

Neem voor vragen en/of opmerkingen over de Regionale Actiebijeenkomsten contact op met hilde.pijnenburg@vng.nl

 • Artikel 7Days WVHJ2015

  26-03-2015

  Ook 7Days is enthousiast over de Wereldverbeteraar van het Jaar 2015-verkiezing. Ze hebben een artikel geplaatst waarin ze tips geven over waar je plan volgens hen aan zou moeten voldoen om een reis naar Malawi en meer te kunnen winnen! 7Days is een weekkrant voor jongeren met nieuws, achtergrondverhalen, verhalen over games, muziek en meer. Lees hun tips en geef je op!

  Lees meer...

 • Mis het niet en schrijf je voor 1 april in voor de Wereldverbeteraar van het Jaar 2015!

  18-03-2015

  Ben jij scholier en wil jij je inzetten voor het behalen van de Millenniumdoelen? Dan heb je nog tot 1 april om je in te schrijven voor de Wereldverbeteraar van het Jaar 2015! De winnaar wint een reis naar Malawi met Worldmapping en een geldbedrag om zijn of haar initiatief te verwezelijken. Aanmelden kan op www.wereldverbeteraarvanhetjaar.nl. Dus aarzel niet en doe mee!

  Lees meer...

 • Schrijf je nu in voor seminar 'Think Global, Act Local!'

  10-03-2015

  Op 30 april organiseert VNG International in het kader van de Millennium Gemeente campagne een seminar: ‘Think Global, Act Local!’. Deze seminar is gericht op raadsleden, bestuurders en inwoners van Nederlandse gemeenten. Het evenement blikt terug op de successen van de Millennium Gemeente campagne, en kijkt vooruit naar de toekomst en de nieuwe wereldwijde doelen; de Sustainable Development Goals. Het seminar vindt plaats in Utrecht en duurt van 13-16 uur. Deelname is gratis, registratie is wel verplicht. Hoofdspreker: Jan Terlouw.

  Lees meer...

 al het nieuws >>


Agenda

 • 20 maart: Fairtrade Moederdag Boxtel

  Op 20 maart organiseert de Fairtrade Werkgroep Boxtel 'Fairtrade Moederdag Boxtel'. Zij nodigen mensen uit om met hen Fairtrade Moederdagtaarten te komen maken onder leiding van een deskundige bakker. In een grote feesttent zal onder het genot van een Fairtrade kopje koffie of thee uitleg over Fairtrade gegeven worden en kan men aan de slag met de taarten. De Wereldwinkel is aanwezig met Fairtrade Moederdagcadeau's en het Wereldkoor omlijst het geheel met muziek uit alle werelddelen, ingebracht door eigen leden.

  Lees meer...

 • 28 maart: Actie Mondiaal Platform Venray Voedselbank

  Op 28 organiseert het Mondiaal Platform Venray een actie voor de Voedselbank door in een aantal supermarkten een kraam te plaatsen en winkelend publiek aan te spreken. Ze delen flyers uit en vragen een bijdrage voor de Voedselbank. Zij vragen hiermee aandacht voor armoede in Venray en leggen een verbinding met armoede in ontwikkelingslanden.

  Lees meer...

 • 28-29 maart: Duurzaam Lenteweekend Wageningen

  In het weekend van 28-29 maart organiseert de Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) het Duurzaam Lenteweekend. Tijdens het weekend worden op zowel zaterdag als zondag activiteiten georganiseerd met een duurzaam thema. Zo is er een duurzame modeshow en is er voor studenten een kledingruilbeurs. Voor kinderen is er een speciaal pimpcafé waar zij hun eigen meegebrachte oude kledingstuk onder begeleiding van kunstenaars weer mooi kunnen maken, zodat het opnieuw gedragen kan worden. Tenslotte wordt tijdens dit weekendde online versie van de Eerlijk Winkelen-route voor Wageningen gelanceerd.

  Lees meer...

Uitgelicht

Rode knop copy

Volg ons op Facebook en Twitter

Millennium Raadsleden

 • Inge Vianen

  Inge Vianen

  "Problemen elders op de wereld hangen nauw samen met hoe wij ons leven hier inrichten." Inge Vianen Gemeente Den Haag

  Lees meer...

 • Michael Yap

  Michael Yap

  "De Kennis zit vaak bij de lokale gemeenschap. Zowel hier als in het buitenland" Michael Yap (PvdA)Gemeente Roosendaal

  Lees meer...

 • Roxanne van Wunnik

  Roxanne van Wunnik

    "We zijn allemaal verantwoordelijk voor het grote geheel, waarbij iedere kleine bijdrage bij elkaar opgeteld bergen kan verzetten." Roxanne van Wunnik Gemeente Maastricht

  Lees meer...

Millennium Gemeente Campagne op Twitter

 

twitterIcon

Duurzaamheidsmeter button