Millenniumgemeenten

160 millennium gemeenten

Upload Your World

 

 Een creatieve workshop voor jouw school of jongerencentrum!

Steeds vaker komen lokale initiatieven voort uit de gemeenschap. De gemeente kan op deze dynamiek inspelen door het opzetten van een Team 2015. Is er in jouw gemeente al een Millennium Gemeente werkgroep, platform of andere lokale groep? Dat kan natuurlijk ook! Hiervoor hebben wij dezelfde tips, producten en activiteiten in de aanbieding. 

Wat is een Team 2015?

De Teams 2015 zijn de ruggengraat van de vernieuwde Millennium Gemeente Campagne. Zij mobiliseren de energie van enthousiaste en ondernemende mensen om activiteiten te organiseren die invulling geven aan de Millennium Gemeente Campagne. Teams 2015 bestaan uit jongeren, ondernemers, prominenten, betrokken burgers en medewerkers van gemeenten. Dankzij de Teams 2015 worden de lokale campagnes zichtbaar. Zo kan elke participerende Millennium Gemeente een eigen profielpagina maken, die door het Team 2015 bijgehouden wordt. Klik hier voor een voorbeeld uit Utrecht, of hier voor een voorbeeld uit Leerdam. 

Gemeente is partner
De gemeente is een belangrijke partner voor het Team 2015: als (mede)initiatiefnemer, als deelnemer (denk bijvoorbeeld aan (Jonge) Raadsleden, ambtenaren of wethouders), of door het bieden van ondersteuning: facilitair, financieel of op het gebied van communicatie. Het Team 2015 kan bijvoorbeeld met de gemeente samenwerken in de organisatie van een jaarlijks terugkerend gezamenlijk Millennium Evenement.

Burgerklankbord
Het Team 2015 kan op haar beurt als burgerklankbord fungeren voor beleidsonderwerpen, zoals de Millennium Gemeente, fair trade, duurzaamheid en burgerparticipatie. VNG International is er om het Team 2015 te ondersteunen. 

Volg ons op Facebook en Twitter

TIPS

Acht tips voor hoe jouw gemeente de acht Millenniumdoelen dichterbij kan brengen.


Hieronder staan acht eenvoudige tips voor startende Millennium Gemeenten.

  1. Richt een Team 2015, Millennium Werkgroep of Platform op!
  2. Zorg voor een goede verhouding denkers en doeners
  3. Betrek je gemeente (vraag eventueel bij VNG International om een contactpersoon)
  4. Maak een afspraak met onze Millennium Gemeente Adviseur
  5. Maak hierna een planning en formuleer doelstellingen en activiteiten
  6. Bezoek de Millennium Gemeente Actiebijeenkomst in jouw regio
  7. Zorg voor financiering van je activiteiten
  8. Nodig je burgemeester of een wethouder uit voor je evenement

 

Nieuwsbrief

meldjeaanvdnieuwsbrief