Millenniumgemeenten

160 millennium gemeenten

Upload Your World

 

 Een creatieve workshop voor jouw school of jongerencentrum!

8 maart: Activiteit internationale vrouwendag Oss 'Is alles liefde?'

Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig en hebben dezelfde rechten. Altijd en overal. Dit is één van de doelen waar het Platform Millenniumdoelen Oss zich voor inzet. Maar hoe is de stand van zaken anno 2015? De vrouwen en meisjes millenniumdoelen lopen wereldwijd achter in resultaten. Reden om ze extra aandacht te geven.

Lees meer...

30 april: Finale Wereldverbeteraar van het Jaar 2015

De Millennium Gemeente campagne is tussen 16 februari en 30 april in heel Nederland op zoek naar de Wereldverbeteraar van het Jaar. Door middel van een interactieve wedstrijd, worden middelbare scholieren uitgedaagd om te laten zien op welke manier zij bijdragen aan de Millenniumdoelen.

Lees meer...

6 maart: Internationale Vrouwendag evenement Utrecht

Mede dankzij het feit dat Utrecht een erg actieve Millennium Gemeente en een vooruitstrevende mensenrechtenstad is, is de gemeente gevraagd om namens de EU een evenement te organiseren op vrijdag 6 maart van 20:00-21:30 uur rondom de Internationale Vrouwendag.

Lees meer...

11 april: Informatie- en actiebijeenkomst armoede MOS Meerssen

Informatie- en actiebijeenkomst met als thema Armoede daar en hier; Samenhang in mondiale wereld.

Lees meer...

'Think Global, Act Local' seminar op 30 april

VNG International organiseert een seminar voor raadsleden, bestuurders en inwoners van Nederlandse gemeenten. Het evenement blikt terug op de successen van de Millennium Gemeente campagne, en kijkt vooruit naar de toekomst en de nieuwe wereldwijde doelen: de Sustainable Development Goals. Het seminar Think global, act local! vindt plaats op 30 april 2015 in het Mediaplaza te Utrecht. Hoofdspreker: Jan Terlouw.

Lees meer...

24 februari: Actiebijeenkomst Gemeente Oss

Samen met buurgemeenten delen we kennis, kunde en inspiratie. Je verlaat de bijeenkomst met een rugzak vol ideeƫn en tips.

Lees meer...

Wilt u ook met uw activiteit in onze agenda?

Stuur dan een mailtje met de nodige informatie naar: millenniumgemeente@vng.nl 

Subcategorieƫn

Volg ons op Facebook en Twitter